Siden der bringer det nye til dig

Blog fyldt med tips & tricks

Posted in: Hobby og Dyr

Det madfyldte internet

Det virker til, at lige meget hvilket hjørne af internettet, man vender sig mod, er medielandskabet efterhånden godt fyldt op med madblogs fra video-guides til billede collager. Såkaldte madentusiaster, eller foodies, virker i hvert fald til at have overtaget mit Youtube-feed, siden jeg ikke kan gå fem minutter på sitet uden at få anbefalet videoer af folk der skærer cheesecakes til top 15 chokoladedesserter, der vil give dig diabetes.

Jagten på den gode opskrift

Generelt er det dejligt, at internettet har gjort det så nemt at dele, og ikke mindst finde, gode madlavningsråd. Madblogs har personligt reddet mig flere gange, når jeg har bevæget mig uden for mine normale bagegrænser med en amerikansk opskrift og ikke vidste, hvad ?1 stick of butter? eller ?1 cup? var i europæiske måleenheder. Mit eget irritationsmoment med madbloggere er også mere rodet i selve indholdet. Hvis jeg ønsker en god opskrift på hvidkålslasagne, men er nødt til at læse hele bloggerens livshistorie om, hvorfor de elsker lasagne inden opskriften overhovedet starter, mister jeg virkelig tålmodigheden. I den anden ende har jeg ligeledes oplevet videoguides, hvor alting gik alt for hurtigt med mål og ingredienser, der hopper henover skærmen, så jeg febrilsk må forsøge at pause videoen det korrekte splitsekund tingene vises.

Der er selvfølgelig slet ikke noget galt i at ville putte lidt historie ind i sin opskrift, og evt. fortælle hvad der inspirerede den. Jeg siger bare, det kan være en idé at overveje om ikke, man som madblogger kan finde en gylden middelvej mellem langtrukkent og lynhurtigt, når det kommer til selve formatet.